Etiket Sonuçları: Kültür

Orman Haftası ve Kütüphane Haftası kapsamında sınıflarımızda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Orman konulu kitap, hayvanlar ve yavrularını besleme oyunu, sanat çalışmaları, kütüphane draması, “Bu yaprak hangi ağacın?” gibi çalışmalarla etkinlikler bütünleştirildi  ve bir haftaya yayılarak uygulandı. Ayrıca aile katılımlı etkinlik olarak tohumlarımız toprakla buluştu ve sorumluluk değerini pekiştirmek amaçlı  ekilen tohumların bakımı  öğrencilerimizin sorumluluğunda olacak şekilde evlerine bırakıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Bahar Geldi” kitabı çiçek dikme yöntemi ile anlatıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi- Kültür Öğeleri- Büyüklerime Saygı teması kapsamında öğrencilerimizle kıymetli bir büyüğümüzü ağırladık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi- Kültür Öğeleri-Yemeklerimiz

Dilmizin Zenginlikleri projesi- Kültür Öğeleri kapsamında öğrencilerimiz memleketlerini tanıttılar. Yörelerine özgü kıyafetler giyerek hazırladıkları afişleri arkadaşlarına sundular.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Kültür Öğelerimiz temasında yoğurt mayaladık.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Türk Kültür Öğeleri Etkinliklerimiz-Kahramanlarımız

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Uzay Gözlükçüsü' idi. Okuduğumuz kitabımızdan;

*Uzay

*Krater

*Atmosfer

*Gezegen

*Anten

*Küre

*Bilim İnsanı

*Maden

*Kazma

*Labaratuvar

*Işıltı

kelimelerinin anlamlarını konuştuk, koridorumuzdaki 'Dilimizin Zenginlikleri' panomuzdaki görsellerle bu kelimeleri sık sık tekrar ederek pekiştirdik.

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Yedi Taş' idi. Okuduğumuz kitabımızdan;

*Seyahat

*Korna

*Pano

*Hediye

kelimelerinin anlamlarını konuştuk.

Masal Parkı gezimizle  öğrencilerimiz için  masalsı bir dünyanın kapıları aralandı. Öğrencilerimiz  parkta yer alan geleneksel masal kahramanları figürleri, zaman tüneli, Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, Keloğlan ve eşek, dev, saray, Göbeklitepe ve masal anlatan ağaç ile eşsiz ve masalsı bir deneyim yaşama fırsatı yakaladılar. Gruplar halinde eğitmenler eşliğinde programlara katılan çocuklar, masal atölyelerine katılarak masal dinlediler.

-Velilerimizle toplantı yapılarak proje hakkında bilgilendirme yapıldı.

-Öğrencilerimizin sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkileşimli kitap okuma etkinliğimize velilerimiz gözlemci olarak katılım sağladı.

-Velilerimizin ve öğrencilerimizin birlikte katılım gösterdiği 'Kendi Kitabım' etkinliği uygulandı.

Bu proje kapsamında okullarımızda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktayız.