Etiket Sonuçları: Sözlük

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Bahar Geldi” kitabı çiçek dikme yöntemi ile anlatıldı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Türk Kültür Öğeleri Etkinliklerimiz-Kahramanlarımız

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Uzay Gözlükçüsü' idi. Okuduğumuz kitabımızdan;

*Uzay

*Krater

*Atmosfer

*Gezegen

*Anten

*Küre

*Bilim İnsanı

*Maden

*Kazma

*Labaratuvar

*Işıltı

kelimelerinin anlamlarını konuştuk, koridorumuzdaki 'Dilimizin Zenginlikleri' panomuzdaki görsellerle bu kelimeleri sık sık tekrar ederek pekiştirdik.

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Yedi Taş' idi. Okuduğumuz kitabımızdan;

*Seyahat

*Korna

*Pano

*Hediye

kelimelerinin anlamlarını konuştuk.

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Bir Yumak Macera' idi. Okuduğumuz kitabımızda;

*Yumak

*Macera

*Pati Atmak

*Gösteri

Kelimeleri üzerinde durduk.

Bu hafta okunan Kış Geldi ve Memleketim Türkiye kitaplarındaki bilinmeyen kelimeler

*Mezura

*Yaban

*Bakla

*Kesme Aşı Çorbası

Masal Parkı gezimizle  öğrencilerimiz için  masalsı bir dünyanın kapıları aralandı. Öğrencilerimiz  parkta yer alan geleneksel masal kahramanları figürleri, zaman tüneli, Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, Keloğlan ve eşek, dev, saray, Göbeklitepe ve masal anlatan ağaç ile eşsiz ve masalsı bir deneyim yaşama fırsatı yakaladılar. Gruplar halinde eğitmenler eşliğinde programlara katılan çocuklar, masal atölyelerine katılarak masal dinlediler.

-Velilerimizle toplantı yapılarak proje hakkında bilgilendirme yapıldı.

-Öğrencilerimizin sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkileşimli kitap okuma etkinliğimize velilerimiz gözlemci olarak katılım sağladı.

-Velilerimizin ve öğrencilerimizin birlikte katılım gösterdiği 'Kendi Kitabım' etkinliği uygulandı.