Etiket Sonuçları: Özgürlük

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Bahar Geldi” kitabı çiçek dikme yöntemi ile anlatıldı.

Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. Yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Türk Kültür Öğeleri Etkinliklerimiz-Kahramanlarımız

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Uzay Gözlükçüsü' idi. Okuduğumuz kitabımızdan;

*Uzay

*Krater

*Atmosfer

*Gezegen

*Anten

*Küre

*Bilim İnsanı

*Maden

*Kazma

*Labaratuvar

*Işıltı

kelimelerinin anlamlarını konuştuk, koridorumuzdaki 'Dilimizin Zenginlikleri' panomuzdaki görsellerle bu kelimeleri sık sık tekrar ederek pekiştirdik.

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Yedi Taş' idi. Okuduğumuz kitabımızdan;

*Seyahat

*Korna

*Pano

*Hediye

kelimelerinin anlamlarını konuştuk.

Bu hafta etkileşimli olarak okuduğumuz kitabımızın ismi 'Bir Yumak Macera' idi. Okuduğumuz kitabımızda;

*Yumak

*Macera

*Pati Atmak

*Gösteri

Kelimeleri üzerinde durduk.

Masal Parkı gezimizle  öğrencilerimiz için  masalsı bir dünyanın kapıları aralandı. Öğrencilerimiz  parkta yer alan geleneksel masal kahramanları figürleri, zaman tüneli, Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, Keloğlan ve eşek, dev, saray, Göbeklitepe ve masal anlatan ağaç ile eşsiz ve masalsı bir deneyim yaşama fırsatı yakaladılar. Gruplar halinde eğitmenler eşliğinde programlara katılan çocuklar, masal atölyelerine katılarak masal dinlediler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü gururla, mutlulukla, sevinçle ve coşkuyla kutladık.

Bu büyük günde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramı, ulusal birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesidir. Bugün, bu büyük bayramı coşkuyla kutlarken, birlik ve beraberlik içinde, daha parlak bir geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyoruz.