May

Sonsuz sevgi,özlem ve minnet ile... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

May

Yıldırım Beyazıt İlk Anaokulu Veli ailesi olarak kendi el emeklerinizle ve özenle hazırlamış olduğunuz ürünleri kermesimiz için bizlerle paylaştınız. Vermiş olduğunuz bu güzel destekten dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyoruz.

May

Tüm annelerimizin bu güzel gününü kutluyor, sağlık, huzur ve sevdiklerinin hep yanlarında olmasını diliyoruz.

"ORMANDA SAHUR" isimli, öğretmenimizin yazıp yönettiği ve stajyer öğrencilerimizin rol aldığı tiyatro gösterimizde öğrencilerimiz doyasıya güldüler. Bu eğlenceli gösterim için hem öğretmenimize hem de stajyer öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Yıldırım Beyazıt İlk Anaokulu olarak çıkardığımız ‘NeŞeli (neşeli ile pürneşe…)’ adlı dergimizin ilk sayısı e- dergi olarak 'Yayınlarımız' sekmesinde! Bu heyecanımızı sizlerle paylaşıyor ve okur sayısının çok olmasını diliyoruz.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109.yıl Dönümü kutlamaları kapsamında yaptığımız etkinliklerde öğrencilerimize milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale Ruhunun yaşatılmasını, gelişmesine katkı sağlamasını ve zafer duygusunun yansıtılmasını amaç edindik.

Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. Yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Sosyal yardımlaşmanın ve dayanışmanın ayı Ramazanın gelmesi ile birlikte, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek amacıyla, bizden daha az şanslı olanların hayatlarına dokunabilmek, küçük desteklerle yaşamı çok daha iyi hale getirebilmek için okulumuzda yardımlaşma çalışmaları başlattık. Minik öğrencilerimiz ailelerimizin destekleriyle getirdikleri gıda ürünlerinden koliler oluşturdular. Bizler de öğrencilerimiz adına çevremizde olan ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolilerinin dağıtımını yaptık.

Bizleri yalnız bırakmayan, konu ne olursa olsun hiç desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ediyor, hayırlarının kabul olmasını diliyoruz.

1-7 Mart 'Deprem Haftası' dolayısıyla okulumuzda öğrenci ve personel tahliye tatbikatı yaptık. Okulumuzun planlı bir şekilde tahliyesi,acil toplanma bölgelerine toplanılması ve sürecin değerlendirilmesi sağlandı.

06.03.2024 Çarşamba günü saat 13.00 da Uzman Psikolojik Danışman ve Yazar Bedi AYDIN'ı Veli Akademileri Projesi kapsamında okulumuz konferans salonunda misafir ettik.  Kıymetli velilerimizin yoğun ilgisi ve katılımı ile karşılaştık. Bu geliştirici bilgiler için çok teşekkür ediyoruz.

Esenler Bilim Merkezinde öğrencilerimiz deneysel ve uygulamalı etkinliklerle denemeye ve keşfetmeye dahil oldular ve bilimin kapısını araladılar. Kalıcı öğrenmenin temel gereksinimi olan merak duygusunu harekete geçirerek etkili ve yapılandırıcı öğrenmeyi gerçekleştirdiler.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını coşkuyla kutladık.  Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurguladık. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumasının  ve dikkatli kullanmasının  öneminden bahsettik.